Hjælp til online version af Morsø Kulturmiljøatlas

Generelt
Morsø Kulturmiljøatlas består af 4 sektioner:

  • Atlas
  • Bygninger
  • Kulturmiljøer
  • Sådan blev atlasset til

Hver af disse sektioner kan tilgåes fra hjemmesidens forside. Ved valg af en sektion fremkommer en venstre og højremenu på skærmen. Disse menuer bruges til at navigere rundt i den valgte sektion. Hvis man ønsker at undersøge en ny sektion, vælges 'forside' øverst i venstre menu, hvilket bringer brugeren tilbage til forsiden og sektionsvalgene.

Billeder
Atlasdelen rummer en lang række billeder. Hvis man klikker på et lille billede, åbner et nyt vindue med en større version af billedet.
Hvis man ønsker at udskrive billedet kan man benytte den lille ikon-menu som fremkommer når musen hviler over billedet. Alternativt kan man højre-klikke på billedet og vælge 'Udskriv billede / Print image'.
For at lukke vinduet, kan man klikke på krydset i vinduets øverste højre hjørne eller ved at klikke hvor som helst på billedet med musen.

Tekststørrelse
Hvis man ønsker at gøre hjemmesidens tekster større eller mindre, kan det lade sig gøre ved hjælp af browserens indbyggede funktion / indstilling, som findes under menuen 'Vis / View'.

Brug af plugins:
Nogle sektioner på hjemmesiden gør brug af plugins til browseren. Det drejer sig specifikt om PDF reader og Flash. Disse plugins kan hentes gratis på nedenstående links: